Tarihçe
Anar Eğitim ve Danışmanlık Şirketi, 2011’de Samsun’da OMV’ye ait 1000 MW Doğalgaz Çevrim Santrali inşaasında kurulmuştur. Endüstriyel tesislerin inşaasındaki deneyimini bir dizi diğer tesis inşaasında sürdürmüştr. 2014’de Ana Şirketler Grubu bünyesine katılmıştır. Şirketin kurucu ortakları birçok uluslararası projede görev alarak 20 yılı aşkın bir süredir İSG-Ç ve Proses Güvenliği deneyimine sahip, Makina, Çevre, Kimya Mühendisliği eğitimli, A Sınıfı İSG Uzmanlarıdır.
Firma, başta enerji projeleri olmak üzere, rafineri, kimya, gıda, madencilik vb. her türlü endüstriyel tesisler ile, havaalanı, stadium, AVM, konut ve sanat yapılarının inşaat ve işletme aşamalarında İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre konusunda danışmanlık, eğitim, denetim, yönetim sistemi kurulumu ve döküman hazırlama hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra, 2013 yılından itibaren endüstriyel tesislerin işletmesi süreci için proses güvenliği hizmetleri de vermeye başlamıştır.
Halihazırda Türkiye’de ve yurtdışında dünyaca ünlü büyük yatırımcıların çeşitli projelerinde hizmet vermektedir. (Lütfen ayrıca referans listesine bakınız).
Anar Eğitim ve Danışmanlık, dünyaca tanınan Institution of Occupational Safety and Health (IOSH)’in üyesi ve yetkili eğitmenidir.
Firma bünyesinde çalışan tüm uzman personel resmi mezuniyet ve yasal eğitimlerinin yanısıra, sürekli yapılan firma içi eğitimler ile saha pratiği ile Anar deneyimini elde etmektedirler.
Misyon
- Uluslararası projelerin bir parçası olmaktır.
- İSG-Ç ve Proses Güvenliği Sistemini uluslararası standartlar çerçevesinde müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda yönetmek ve bunu daha da ileri taşımaktır.
- Proses güvenliği ve İSGÇ alanlarında yaşanan yeni düşünce ve yöntemleri tesisler ile en kısa sürede buluşturmaktır.
- Güvenlik kültürünü, projelerin tüm tarafları için kabul görür ve benimsenebilir hale getirmek için tüm deneyimlerini tesislere aktarmaktır
- Bunları sadece profesyonel anlamda değil özellikle mühendis odaları gibi kuruluşlar aracılığı ile gönüllü olarak da yapmaktır.
Vizyon
-
Vizyon
- Tüm dünyadan bilgileri toplayarak bir sistem içinde derlemek ve insanlığa sunmaktır.
- Son teknolojik kaynakları kullanarak İSG-Ç ve Proses Güvenliği sisteminin verimini arttırmak ve bilgiyi anında elde ederek gecikme olmaksızın gerektiği yerde kullanmaktır.